GİZLİLİK POLİTİKASI

weiderturk.com siz değerli kullanıcıların güvenliğine özel önem vermektedir ve bu nedenle kişisel bilgileriniz hiç bir şartta başka kişi ve kuruluşlarla paylaşılmaz, sadece ve sadece weiderturk.com internet sitesinin sizlere çok daha güzel hizmetler verebilmesi için tarafımızdan kullanılır. Tarafınızdan bize aktarılan bilgiler 2048 Bit SSL sistemi ile şifrelenir bu sayede başka kişi veya kişiler tarafından görüntülenemez ve kopya edilemez. Size ait olan her türlü bilgi site veri tabanını koruyan güvenlik sistemiyle eş zamanlı korunmaktadır.

Alışveriş yapılırken kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler siteden tamamen bağımsız olarak şifrelenir ve Iyzco alt yapısı üzerinden bankanıza gönderilir. Bu veriler Iyzco PCI-DSS sertifikalı sunucularda %100 güvenlik ortamında gönderilmekte ve saklanmaktadır. PCI DSS Veri Güvenliği Standartları internetten alışverişte güvenlik standartlarını belirleyen ve seviyelere göre sertifikalar veren bir yapıdır.

Kredi kartı saklama özelliğini kullanan kullanıcılarımızın kartları yine Iyzco PCI-DSS sertifikalı sunucularda %100 güvenlik ortamında saklanmakta ve mağazamız üzerinden ya da herhangi bir 3. şahısların göremeyeceği, kopyalayamacağı şekilde kriptolanmıştır.


PCI veri güvenliği standartları, aralarında Mastercard, Visa, Amerikan Express, Discover Services gibi üyeleri bulunan bir konsey tarafından kart ve kart sahibinin datasının korunması amacıyla oluşturulmuş teknik ve operasyonel bir sistemdir.

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz değerli müşterilerimiz ulaşabilirsiniz ve istediğiniz değişiklikleri sadece siz yapabilirsiniz. Başka kişilerin veya kurumların size ait özel bilgilere sahip olması veya bu bilgiler üzerinde herhangi bir oynama yapması mümkün değildir. Dilediğiniz süreçte üyeliğiniz iptal edebilirsiniz. Üyeliğini iptal edenlerin üyelik bilgileri otomatik olarak silinir, weiderturk.com tarafından kesinlikle ve hiç bir surette kullanılamaz.

GÜVENLİK POLİTİKASI

Weiderturk.com” un amacı ziyaretçilerinin internet üzerinden rahat ve güvenli bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamaktır.

Weiderturk.com” da bütün dünyada geçerli olan en güvenli iletişim protokolleri kullanılmaktadır. SSL güvenlik protokolü sayesinde sitemize verdiğiniz kredi kartı bilgileriniz şifrelenerek bankaya gönderilir ve bu işlem sırasında bu bilgilere ulaşılması mümkün değildir. Kart numaranızı kesinlikle kimse göremez.

GARANTİ ve İADE ŞARTLARI

weiderturk.com sitesinde satışı yapılan ürünlerin tümü sadece Türkiye Genel ve Tek Yetkili Distribütörü olarak tarafımızdan hizmetinize sunulmaktadır. Satışını yaptığımız tüm beslenme ürünleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul Tarım İl Müdürlüğü Koruma ve Kontrol Birimi’nin onayı ile ithal edilmektedir.

İADE ŞARTLARI

Sitemizden satın almış olduğunuz herhangi bir ürünü, ambalajını açmadan, ürüne ve ambalajına herhangi bir zarar vermeden ve ürünü kullanmadan teslim tarihinden itibaren on beş (15) gün içinde teslim aldığınız şekli ile iade etme hakkına sahipsiniz. Satın aldığınız ürünü belirtilen süre içinde iade etmeden önce, neden iade etmek istediğinizi belirten bir açıklama ile bilgi@weiderturk.com adresine ürünün fatura numarasını ve sipariş numaranızı belirten bir e-posta atmanız gerekmektedir. weiderturk.com yetkilileri ilgili e-postayı aldıktan sonra ürünü nereye ve nasıl iade edeceğiniz konusunda size bilgi verecektir.

Tarafınıza ulaştırılan bu bilgiler ışığında siz değerli kullanıcımız iade etmek istediğiniz ürünü orijinal ambalajı ile herhangi bir kargo şirketi ile veya elden belirtilen adrese iade teslimi yapabilirsiniz. İade işlemlerinin kargo ücreti gönderen kişiye aittir. Kargo ile gönderiminiz durumunda ilgili kargo şirketinin detaylarını weiderturk.com yetkililerine bilgi@weiderturk.com e-posta adresinden bildirmeniz gerekmektedir.

Üründe ve ambalajında herhangi bir açılma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma durumları tespit edildiği hallerde ve ürünün müşteriye teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi halinde ürünün iadesi kabul edilmez.

Sevkiyat sırasında zarar gördüğünü düşündüğünüz paketleri teslim sırasında teslim aldığınız firma yetkilisi önünde bizzat kendiniz açarak kontrol ediniz. Eğer üründe herhangi bir zarar varsa kargo firmasına tutanak tutturarak ürünü lütfen teslim almayınız. Ödemesini yaptığınız ürün ya da ürünlerin teslim aldıktan sonra kargo firmasının görevini tam olarak yerine getirdiğini kabul etmiş olduğunuz ve iade talep etmeniz mümkün değildir.

TESLİMAT ŞARTLARI

weiderturk.com mağazamızda yapmış olduğunuz alışverişler, vereceğiniz teslimat adresine anlaşmalı olduğumuz kargo firması (UPS veya MNG kargo) tarafından ulaştırılacaktır. Hafta içi her gün (resmi tatiller hariç) kargoya firmamızdan paket teslimi yapılmaktadır.

Firmamız yurt içi bütün şehirlere satış yapmaktadır. Yurt dışı satışımız yoktur (KKTC dahil). Onaylanan siparişleriniz AYNI GÜN içerisinde kargoya teslim edilecektir, 16:00’dan sonraki siparişleriniz bir gün sonrasında kargoya teslim edilir. Normal şartlarda siparişiniz İstanbul içi 1 iş gününde, İstanbul dışı birçok şehre 1 iş gününde, uzak mesafe şehirlere ise 2 iş günü içerisinde ulaştırılır. Olası kargo gecikmelerine karşı bu süre maksimum 3 iş günüdür. Siparişlerinizin en kısa sürede sizlere ulaşması için ürünleri stoklarımızda bulunduruyoruz. Mağazamızda KARGO ÜCRETİ bize aittir.

Siparişinizin durumunu “SİPARİŞLERİM” bölümünden takip edebilirsiniz.

Sitemize üye olmakta veya alışveriş yapmakta problemle karşılaşırsanız 0850 302 22 00 numaralı telefonumuzdan (Hafta içi 09:00-18:00, Cumartesi 09:00-14:00) siparişlerinizi verebilirsiniz.

GENEL KULLANIM KOŞULLARI

weiderturk.com internet sitesinden mevcut olan tüm içerik; metinler, resimler, grafikler, şekiller, logo, animasyon ve tasarımlara ait her türlü haklar sadece Weider Nutrition Shop’a aittir, şu anda geçerli olan yasalar, uluslararası telif hakkı ve markalar yasaları ile uluslararası sözleşmeler ile koruma altındadır.

Yukarıda bahsi geçen yazılı ve görsel her türlü içerik Weider Nutrition Shop’un yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen, doğrudan veya dolaylı olarak kullanımı, kopya edilmesi, çoğaltılması, değişiklik yapılması, başka bilgisayarlara yüklenmesi, e-posta ile gönderilmesi, dağıtımının yapılması, tekrar yayınlanması, temsili veya ticari amaç ile elde bulundurulması ve satılması yasaktır.

BİLGİLERİN DOĞRULUĞU

weiderturk.com içeriğindeki tüm bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Weider Nutrition Shop, bu sitedeki bilgi veya referansların doğruluğu ve sonuçları hakkında doğrudan veya dolaylı olarak garanti veremez. Bütün kullanıcılar, bu site ile bunun bağlı olduğu sitelerin içeriğinin erişim ve kullanımının kendi sorumlulukları olduğunu kabul ederler. Bu site’deki tüm bilgiler Weider Nutrition Shop’un Türkiye’deki müşterilerine aittir. Bu sitede verilen bilgiler hiçbir garanti ve taahhüt içermez. Site’ye erişiminizden ve site’yi kullanmanızdan kaynaklanan herhangi bir zarar nedeniyle Weider Nutrition Shop hiçbir sorumluluk kabul etmez. Weider Nutrition Shop, site ile ilgili her türlü bilgiyi ve kullanım şartlarını dilediği takdirde iptal edebilir veyah2 değiştirebilir. Bu hususları takip etmek kullanıcının sorumluluğu altındadır.

Ürünlere Ait Bilgiler

Üretici veya İthalatçı Firma, önceden haber vermeden ürünlerin sınıf ve özelliklerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Ürünler ile ilgili tüm bilgiler sadece bilgilendirme amacı taşır, kullanımına yönelik hiçbir taahhüt ve tavsiye niteliğinde değildir. Ürünler ilaç statüsünde değildir; doğal kaynaklardan elde edilmiş, spor yapan insanlara sporcu gıdası sınıfında ürünler olup,h2 tedavi amaçlı kesinlikle kullanılamaz.

KAMPANYALARIMIZ

Weider Nutrition Shop bu sitede belirttiği kampanyaları ve kampanya koşullarını istediği zaman iptal edebilir veya değiştirebilir. Kampanya ürünleri stoklarla sınırlıdır. Kampanyalar Weider Nutrition Shop’un sadece kendi Satış Mağazasında geçerlidir. weiderturk.com sitesi Weider Nutrition Shop’un satış mağazasıdır. Weider Nutrition Shop istediği zaman sadece internet mağazasına ait kampanya veya ürün promosyonu yapmaya tam yetkilidir.

MADDE 1 – TARAFLAR

SATICI Ünvan : 
Adnan Erkmen (Weider Nutrition Shop)
Adres : İkitelli organize sanayi bölgesi keresteciler sitesi 11 A BLOK KAT :1 – Başakşehir-İkitelli / İSTANBUL
MERSİS No : 1327 9541 3720 0015
Telefon : 0850 302 22 00
Fax : (212) 670 39 40
E-mail : bilgi@weiderturk.com

MÜŞTERİ: Adı/Soyadı :
Adres :
Telefon :
E-posta :

 

MADDE 2 – KONU 

İşbu Sözleşme’nin konusu, Müşteri’nin Satıcı’ya ait www.weiderturk.com internet sitesinden elektronik ortamda siparişini yaptığı aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak X tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 6502 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

 

MADDE 3 – SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN 

İşbu kısımda Sözleşme konusu hizmetin çeşidi, adedi, markası, modeli, rengi, satış fiyat ve teslimata ilişkin temel özellikleri açıklanmaktadır.

Ürün :
Ürün Kodu :
Miktarı :
Ara Toplam :
Kargo Fiyatı : Ücretsiz
İndirim :
TOPLAM :
Teslimat Adresi :

 

MADDE 3 – SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN

 

İşbu kısımda Sözleşme konusu hizmetin çeşidi, adedi, markası, modeli, rengi, satış fiyat ve teslimata ilişkin temel özellikleri açıklanmaktadır.

Ürün :
Ürün Kodu :
Miktarı :
Ara Toplam :
Kargo Fiyatı : Ücretsiz
İndirim :
TOPLAM :
Teslimat Adresi :

 

MADDE 4 – GENEL HÜKÜMLER

İnternet sitesi veya mobil aplikasyon vasıtasıyla sipariş vermeniz ya da ödeme yapmanız halinde aşağıda belirtilen koşullarla bağlı olduğunuzu kabul etmektesiniz.

4.1. Müşteri, www.weiderturk.com internet sitesinde (“İnternet Sitesi”) sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, tüm vergiler dâhil satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ve bunun masraflarının Müşteri tarafından karşılanacağına, teslimatın gerçekleştirileceği süreye ve Satıcı’nın tam ticari unvanı, açık adresi ve iletişim bilgilerine ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder

4.2. Sözleşme konusu ürün, sipariş tarihinden itibaren 30 (Otuz) günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI’nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak internet sitesinde ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir.

4.3. Özleşme konusu ürün, ALICI’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.

4.4. Kargo firmasının, ürünü ALICI’ya teslimi aşamasında karşılaşacağı her türlü sorun nedeniyle, siparişi verilen ürünün ALICI’ya teslim edilememesinden dolayı SATICI sorumlu tutulamaz.

4.5. SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

4.6. Ürün hakkında onarım talep edilmesi halinde Tüketici Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde belirtilen süreler uygulanır.

4.7. SATICI, haklı bir sebebe dayanmak şartıyla, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ALICI’ya eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.

4.8. SATICI, sipariş konusu ürün veya hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getiremezse, bu durumu, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan tüketiciye bildirir ve stoklarında bulunması halinde ALICI’ya eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.

4.9. SATICI’nın kampanya süresi sonunda sipariş ve/veya hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğüne yerine getirmek amacıyla eşit kalitede ve fiyatta farklı ürün tedarik etme hakkı saklıdır, Ancak Tüketici, satın almış olduğu ürünün stoklarda bulunmaması sebebiyle tedarik edilemeyeceği hususunu ifa yükümlülüğü süresi dolmadan kendisine bildiren SATICI’nın, ürün bedelini iade etme hakkının da saklı olduğunu kabul eder. Tüketici, ürünün stoklarda bulunmadığı kendisine bildirilmesine rağmen para iadesi yerine eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edilmesi hususunda talep ileri süremeyecektir.

4.10. Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu sözleşmenin imzalı nüshasının SATICI’ya ulaştırılmış olması ve bedelinin ALICI’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

4.11. SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI’ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI’nın siparişi iptal etme ve sözleşmeyi fesih etme hakkı bulunmaktadır. Sözleşme’nin fesih edilmesi durumunda SATICI, varsa teslimat masrafları dahil olmak üzere tahsil ettiği tüm ödemeleri fesih bildiriminin kendisine ulaşmasını takip eden 15 (On beş) gün içinde kendisine nakden ve defaten ALICI’ya iade etmekle yükümlüdür.

4.12. ALICI’nın cayma hakkı kullanması halinde, kredi kartı, banka kartı ve/veya debit kartı ve İnternet Sitesinde sunulan diğer ödeme sistemleri ile yaptığı ödemelerde ise, ürün tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 15 (On beş) gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması tamamen bankaların süreci ile ilgili olup, SATICI’nın bu hususa ilişkin herhangi bir şekilde müdahalede bulunması mümkün olamamaktadır.

 

MADDE 5 – CAYMA HAKKI

5.1. Tüketici; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, teslim aldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihte başlar. Sözleşmede, hizmetin ifasının 15 günlük süre dolmadan yapılması kararlaştırılmışsa, Müşteri ifanın başlayacağı tarihe kadar cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar ürünün SATICI’nın anlaşmalı olduğu UPS kargo veya MNG kargo firması ile gönderilmesi halinde SATICI’ya aittir.

5.2. Cayma hakkının kullanılması için 15 günlük süre içinde SATICI’ya işbu Sözleşme’nin 1. Maddesinde belirtilen fax, telefon ya da elektronik posta yoluyla bildirimde bulunulması ve ürünün mesafeli satış sözleşmesi hükümlerine uygun olarak kullanılmamış olması gereklidir. Cayma hakkı kapsamında ürünün mesafeli satış sözleşmesi içeriğinde yer alan 6. Madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. İade ürünün SATICI’nın anlaşmalı olduğu kargo firması ile iade edilmesi halinde, iade sevkiyat masrafları SATICI tarafından karşılanacaktır. Bu hakkın kullanılması halinde,

a) 3. kişiye veya Müşteri’ye teslim edilen ürünün faturası, (iade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır)

b) İade formu,

c) 15 günlük süre içerisinde iade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin Satıcı’ya ulaşmasını takip eden 15 gün içinde ürün bedeli Müşteri’ye iade edilir.

5.3. 15 günlük iade süresi içerisinde iade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin Satıcı’ya ulaşmasını takip eden 15 gün içinde ürün bedeli Müşteri’ye iade edilir.

5.4. Ürün Satıcı’ya iade edilirken, ürünün teslimi sırasında Müşteri’ye ibraz edilmiş olan orijinal faturanın da iade edilmesi gerekmektedir. Ürünle beraber iade edilecek olan faturanın üzerine de “iade faturasıdır” ibaresi yazılıp Müşteri tarafından imzalanacaktır.

 

MADDE 6 – CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz,

  1. a)Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler,
    b)Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
    c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.
    ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
    d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
    e) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

 

MADDE 7 – YETKiLi MAHKEME

Tüketici; şikâyet ve itirazları konusunda başvurularını, T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırlar dâhilinde tüketicinin mal veya hizmeti satın aldığı veya ikametgâhının bulunduğu yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapabilir.

Ad – Soyad :

E-Posta Adresi :

Tarih :

ORİJİNAL ÜRÜN GARANTİSİ

Türkiye’de ki Saygıdeğer Weider Kullanıcıları,

Türkiye’deki Weider ürünlerinin orijinalliğini korumak amacıyla, Weider ürünlerinin Türkiye’deki Genel ve Tek Yetkili Distribütörü Antilop Sportif Gıdalar San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Weider ürünlerini Türkiye pazarına Weider Hologramı ile birlikte göndermekteyiz. Orijinal Weider ürünlerini Weider Hologramı ile birlikte Türkiye’de satan tek firma olan ANTİLOP SPORTİF GIDALAR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ’ dir.

Satışı ve üretimi doğrudan Weider Global Nutrition tarafından gerçekleştirilmemiş ürünler şu anda Türkiye pazarında satılmaktadır. Weider Global Nutrition – Amerika Birleşik Devletleri, Weider Germany GmbH – Almanya ve Weider Nutrition – İspanya tarafından Türkiye pazarında haksız bir şekilde ve hologramsız olarak satılan Weider ürünlerinin orijinal olduğunu doğrulayamamaktayız ve sorumluluğunu kabul etmemekteyiz.

Temel hedefimiz; siz değerli WEIDER kullanıcılarımızın WEIDER USA, WEIDER ALMANYA ve WEIDER İSPANYA tarafından üretilmemiş ve tedarik edilmemiş diğer WEIDER ürünlerine karşı orijinal WEIDER ürünleri kullanmanızı sağlayarak hem sizleri hem de markamızın geleceğini korumaktır.

Türkiye’de sizleri bilgilendirmek ve Weider ürünlerinin orijinallik sorgulamalarını yapabilmeniz amacıyla kurulan kurumsal sitelerimiz www.weider.com.tr ve www.weiderusa.com.tr bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

“weiderturk.com” değerli müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmek için sizlerin kişisel verilerini talep etmektedir. Bu nedenle Adnan Erkmen(Weider Nutrition Shop) olarak; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla değerli müşterimizle ve sitemizi ziyaret edenlerle aşağıdaki metni paylaşmak isteriz.

Kişisel verilerin işlenmesinin yasal dayanağı nedir?

KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları ayrıntılı olarak belirlenmiştir. Bunun dışında 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. Aynı zamanda 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Kişisel veriler hangi amaçla işlenmektedir?

Weiderturk.com, kanunların izin verdiği ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

Kişisel verileriniz şu amaçlarla işlenmektedir:

  • Web sitesimiz üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
  • İletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
  • Mesafeli satış sözleşmesinin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
  • İnternet veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
  • Mesafeli satış sözleşmesi uyarınca üstlenilen yükümlülükleri gereği gibi ifa etmek,
  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
  • Müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, müşteri profillerine yönelik özel reklam, pazarlama, kampanya ve diğer promosyon faaliyetlerini kurgulamak, elde edilen veriler doğrultusunda müşteri “sınıflandırma” çalışmalarını yapmak, anketler düzenlemek, veri madenciliği ve diğer istatistiksel analizler yapabilmek,
  • Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikâyet ve önerilerini değerlendirebilmek,
  • Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

Kişisel veriler nasıl korunmaktadır?

weiderturk.com ile paylaşılan kişisel veriler, weiderturk.com ile koruma ve gözetim altındadır. Weiderturk.com yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla, gizlilik ve güvenlik politikası çerçevesinde, gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

Kişisel veriler yurtiçi/yurtdışında 3. Kişiler ile paylaşılıyor mu?

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden sorumlu değiliz.

Kişisel verileriniz faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize gönderdiğimiz ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında çalışmakta olduğumuz anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişiler ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

Veri sahibinin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan hakları nelerdir?

Veri sahibi olarak KVK Kanunu’nun 11’inci maddesi uyarınca:

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenmişse bilgi talep etme,
  • İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  • Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  • KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  • Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  • Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olunur?

Kişisel veriler ile ilgili mevzuatta değişikliklerin olması halinde, sayfamızda yer alan bilgileri yeni mevzuata uygun şekilde güncellemek weiderturk.com’un kanuni yükümlülüğü altındadır. Bu nedenle değerli müşterilerimiz ve sitemizi ziyaret eden 3.kişiler yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğini bildirmek isteriz.

0